پچ کورد

  • تولید پچ کورد شبکه در کارخانه ایران پچ کورد

بررسی پچ کورد

پچ کورد شبکه دارای سوکت RJ45 شبکه است که بسته به نوع Cat و شیلد دار بودن یا نبودن کابل، انواع مختلفی دارد. پچ کورد می‌تواند سرعت اتصال را بالا ببرد. با استفاده از پچ کورد دیگر نیازی نیست که زمان زیادی را برای سوکت زدن کابل شبکه صرف کنید.

پچ کوردهای بدون شیلد و شیلد دار به چند دسته‌ی مختلف تقسیم می‌شوند.

پچ کورد UTP همان پچ کورد بدون شیلد است که در مصارف خانگی و شبکه‌های کوچک از آن استفاده می‌شود. این نوع پچ کورد نسبت به اثر نویزهای الکترومغناطیسی و رادیویی مقاومت کمی نشان می‌دهد. با این حال، از پرطرفدارترین نوع پچ کوردها محسوب می‌شود؛ چراکه ارزان‌قیمت است و انعطاف بالایی دارد.

پچ کورد STP یکی از انواع پچ کوردهای شیلد دار است که دور همه‌ی جفت‌سیم‌های آن یک توری فلزی به نام Braid Screen کشیده شده‌ است. این توری فلزی مقاومت پچ کورد را در برابر نویزهای مختلف بالا می‌برد. این شیلد باعث می‌شود انعطاف پچ کورد تا حدودی کم شود. پچ کورد STP نسبت به UTP کمی گران‌تر است.

پچ کورد FTP از پچ کوردهای شیلد دار معروف است که به‌جای توری فلزی، همه‌ی جفت‌سیم‌های آن با فویل پوشیده شده‌ است. این شیلد یا همان فویل فلزی پروسه‌ی ارتینگ را بهبود می‌بخشد و اثر نویز را کم می‌کند.

شیلدهای پچ کورد و کابل شبکه می‌تواند هم به دور همه‌ی جفت‌سیم‌ها کشیده شده باشد و هم به دور هر جفت سیم به‌صورت تکی. علت این ساختار، مقاومت بیشتر در برابر انواع نویزها است. به‌عنوان مثال، پچ کوردهای S/FTP علاوه بر شیلد Braid Screen که دور همه‌ی جفت سیم‌ها کشیده شده، برای هر یک از جفت سیم‌ها شیلد فویل فلزی نیز دارند.

البته نوعی پچ کورد به نام U/FTP وجود دارد که شیلدی همه‌ی جفت‌سیم‌ها را در بر نمی‌گیرد اما هر جفت‌سیم، فویلی جداگانه برای ارتینگ بهتر دارد. این نوع پچ کوردها مقاومت در برابر نویز را به حداکثر می‌رسانند، اما قیمت آن‌ها بالاتر است و انعطاف کمی دارند.

پچ کوردها مثل کابل‌های شبکه و سایر تجهیزات شبکه با استانداردهای Cat دسته‌بندی می‌شوند. این استانداردها سرعت و فرکانس کابل را مشخص می‌کنند. پچ کوردهای Cat5 از اولین پچ کوردهای شبکه بودند که در شبکه‌های محلی و خانگی از آن‌ها استفاده می‌شد.

  • حداکثر سرعت انتقال اطلاعات پچ کورد Cat5: 100 مگابیت بر ثانیه
  • فرکانس پچ کورد Cat5: 100 مگاهرتز

پچ کوردها و کابل‌های شبکه Cat5 ارتقاء پیدا کردند و به Cat5e تبدیل شدند. این نوع کابل‌ها و پچ کوردها نسبت به Cat5 سرعتی 10 برابری در انتقال اطلاعات دارند.

  • حداکثر سرعت انتقال اطلاعات پچ کورد Cat5e: 1000 مگابیت بر ثانیه
  • فرکانس پچ کورد Cat5e: 100 مگاهرتز

پچ کوردهای Cat6 و Cat6a از معروف‌ترین‌ها در بازار شبکه محسوب می‌شوند. هر دوی این پچ کوردها سرعتی 10 گیگابیتی در انتقال داده دارند، ولی فرکانس Cat6a دو برابر فرکانس Cat6 است. این تفاوت، برد و عملکرد پچ کورد را بالا می‌برد.

  • حداکثر سرعت انتقال اطلاعات پچ کوردهای Cat6 و Cat6a: 10هزار مگابیت بر ثانیه
  • فرکانس پچ کورد Cat6: 250 مگاهرتز
  • فرکانس پچ کورد Cat6a: 500 مگاهرتز

پچ کوردهای Cat6 و Cat6a می‌توانند شیلد دار باشند.

پچ کورد Cat7 از بهترین، پرسرعت‌ترین و گران‌ترین پچ کوردهای موجود است. از این نوع پچ کورد می‌توان در مراکزی با شبکه‌ی بزرگ و مهم استفاده کرد. پچ کوردهای Cat7 همگی شیلد دار بوده و انعطاف کمی دارند.

  • حداکثر سرعت انتقال اطلاعات پچ کورد Cat7: 10هزار مگابیت بر ثانیه
  • فرکانس پچ کورد Cat7: 600 مگاهرتز

پچ کوردها به روکش‌های Indoor کابل شبکه مجهز می‌شوند. معمولا روکش‌های پچ کورد از نوع PVC بوده ولی پچ کورد با روکش LSZH هم تولید می‌شود. روکش LSZH در هنگام آتش‌سوزی، برخلاف روکش‌های PVC دود بسیار کمی تولید و از گسترش آتش به جاهای دیگر ساختمان جلوگیری می‌کنند.

تولید پچ کورد

تولید پچ کورد در ایران با کیفیت بالایی انجام می‌گیرد؛ ایران پچ کورد، تولید کننده تجهیزات پسیو که انواع مختلفی از پچ کورد مثل پچ کورد شیلد دار SFTP و پچ کورد بدون شیلد UTP تولید می‌کند. پچ کوردهای ایران پچ کورد می‌تواند از نوع Cat5e، Cat6، Cat6a یا Cat7 باشد تا بازارهای مختلف شبکه را پوشش دهد. ایران پچ کورد همچنین پچ کورد را هم با روکش LSZH و هم PVC عرضه می‌کند.

بسته‌بندی و عرضه این پچ کوردها به صورت زیپ‌کیپ، لب چسب و کلاه مکزیکی از جنس نایلون، OPP یا OPP فویل است. بسته‌بندی نهایی آن‌ها هم در کارتن است. همچنین امکان عرضه و بسته‌بندی مطابق با سلیقه مشتری هم امکان پذیر است.