راهنمای خرید

ارزان‌ترین کابل‌های شبکه موجود در بازار

کابل شبکه یکی از تجهیزات پسیو شبکه است که به‌شدت پرکاربرده. تقریبا بیشترین اتصالات در شبکه به کمک این دسته از تجهیزات صورت می‌گیره. کابل شبکه مجموعه‌ سیم‌هایی از جنس مس یا شیشه است که برای اتصال داده‌ها و انتقال اطلاعات ازش استفاده میشه. این محصولات تنوع بسیار گسترده‌ای دارن و به همین دلیل با قیمت‌های متفاوتی به بازار تجهیزات عرضه میشن. ما در این محتوا سعی داریم ارزان ‌ترین کابل شبکه موجود در بازار رو بررسی کنیم.

نقش کابل شبکه در شبکه‌های کامپیوتری

سرعت ارتباطات در دنیای امروز برای ما از اهمیت بالایی برخورداره به همین علت کارخانه‌هایی مثل کارخانه ایران پچ کورد به تولید و عرضه این تجهیزات مشغول هستن. نیاز به ایجاد ارتباط سریع بین کامیپوترهای یک شبکه بیشتر از قبل برای ما روشنه و برای ایجاد این ارتباط و اتصال بین کامپیوترها و همین‌طور انتقال اطلاعات باکیفیت بالا بین سیستم‌ها می‌تونیم از این کابل‌های شبکه و یا پچ کورد استفاده کنیم. علاوه بر این مسائل قیمت کابل شبکه هم یکی از دغدغه‌های کاربران است. تا جاییکه پیدا کردن ارزان ترین کابل شبکه برای آن‌ها به یه سوال مهم تبدیل شده.

عوامل موثر بر قیمت کابل شبکه

مثل همه تجهیزات شبکه کابل‌ها هم انواع مختلفی دارن. به علت وجود تنوع بالا معیارهای مختلفی هم در قیمت این محصولات تاثیر داره. با توجه به این معیارها که در واقع تعیین‌کننده‌ قیمت کابل شبکه هستن می‌تونیم انواع کابل شبکه رو به دسته‌های مختلفی تقسیم کنیم. از معیارهای مهمی که در قیمت کابل شبکه تاثیرگذار هستن می‌تونیم به جنس مغزی، استاندارد هر کابل، نوع شیلد و فویل، نوع روکش، متراژ، بسته‌بندی، گذروندن تست فلوک و… اشاره کنیم. با ما همراه باشید تا به بررسی هرکدام از این معیارها بپردازیم.

جنس مغزی

انواع مغزی کابل شبکه بر اساس اینکه چه جنسی داشته باشه، اهمیت زیادی داره. کابل شبکه با دو نوع مغزی CCA و CCC به بازار عرضه میشه.

CCA مخفف Copper Clad Aluminum است. در این نوع کابل شبکه جنس هسته‌ کابل از آلومینیومه و دور اون روکش مسی کشیده شده. وجود این مس در اطراف هسته آلومینیومی باعث شده تا خاصیت این کابل به کابل‌های تمام مس نزدیک باشه. از این نوع کابل شبکه در شبکه‌های کوچیک استفاده میشه.

CCC مخفف Copper Clad Copper است. در این نوع کابل شبکه مغزی به‌طور کامل از جنس مسه که به همین علت رسانایی بالایی داره. این کابل‌ها با کیفیت و سرعت بهتری نسبت به کابل با جنس مغزی CCA اطلاعات رو انتقال میدن به همین دلیل قیمت بالاتری هم دارن. معمولا این جنس مغزی، یک کابل مناسب برای شبکه‌های کوچک به حساب نمیاد و بیشتر برای دیتاسنترها و مراکز داده‌ای بزرگ به کار برده میشه.

جنس مغزی کابل شبکه

استاندارد هر کابل شبکه

کابل شبکه با توجه به استاندارهای خودش می‌تونه اطلاعات شما رو با سرعت و فرکانس‌های مختلفی انتقال بده. این استانداردها بر اساس سرعت و پهنای انتقال اطلاعات تعیین میشن و با اسم Cat که مخفف category هست شناخته میشن. بعد از کلمه‌ Cat یک شماره قرار می‌گیره. تولید کابل شبکه با توجه به این استانداردها صورت می‌گیره، این استانداردها از Cat1 شروع میشن و امروز تا Cat8 تولید شدن. امروزه در بازار ایران از کابل شبکه Cat6 بیشتر استفاده میشه.

کتگوریسرعت (مگابیت بر ثانیه)پهنای باند (مگا هرتز)
cat1فقط انتقال صدا1
cat244
cat31016
cat41620
cat5100100
cat5e1000100
cat61000250
cat710000600
cat7a100001000
cat8250002000
دلیل تقاضای زیاد برای استاندارد CAT6 اینه که در ایران تجهیزاتی که سرعت و پهنای باند این استاندارد رو پشتیبانی می‌کنن، رایج‌تر هستن.

نوع شیلد و فویل

کابل لن از زوج‌های به‌هم تابیده شده تشکیل شده. با توجه به شیلد و فویل کشیده شده روی کل کابل و یا روی زوج به‌هم تابیده کابل‌ها به دسته‌های زیر تقسیم میشن:

  • کابل UTP: توی این نوع از کابل‌ها هیچ شیلد یا فویلی در ساختار کابل استفاده نشده. از این کابل‌ها در اترنت استفاده می‌کنن.
  • کابل STP: در این نوع یک شیلد دور کل زوج‌ها قرار داره. این نمونه‌ها قابلیت حذف و جلوگیری از ورود نویز و اختلالات به سیستم رو دارن.
  • کابل SFTP: در این مدل از کابل‌ها یک شیلد و یک فویل دور کل زوج‌ها قرار داره.
  • کابل FTP: یک فویل به دور کل زوج‌ها تابیده شده.
  • کابل S/FTP: در این مدل یک شیلد دور کل زوج‌ها و یک فویل دور هرکدوم از زوج‌ها تابیده شده.
  • STPکابل شبکه U/FTP : در این نوع کابل یک فویل دور هر جفت سیم قرار گرفته.
  • کابل شبکه F/FTP : دور هر جفت سیم در این نوع کابل یک فویل و دور کل سیم‌ها هم یک فویل قرار داره.
انواع فویل و شیلد کابل شبکه

نوع روکش

کابل شبکه با سه روکش متفاوت به بازار عرضه میشه. در ادامه هرکدوم از اون‌ها رو توضیح میدیم.

روکش PVC: این روکش انعطاف‌پذیری بالا و قیمت مناسبی داره. یکی از ویژگی‌های منفی کابل‌های دارای این روکش مقاومت پایین اون‌هاست چراکه با این روکش کابل شبکه در برابر گرما، نور خورشید و خوردگی آسیب‌پذیره و برای استفاده در محیط‌های بیرونی مناسب نیست. این روکش قابل اشتعاله و در هنگام سوختن دود سمی تولید می‌کنه.

روکش LSZH: در ساختار این روکش از عناصر هالوژن‌دار استفاده نشده و این امر باعث شده تا در هنگام سوختن گاز سمی تولید نکنه و ایمنی بالاتری داره. عموما کابل‌های شبکه از نوع SFTP این روکش رو دارن. این روکش نسبت به PVC انعطاف‌پذیری کمتری داره.

روکش PE: این روکش مقاومت بسیار بالایی داره که به همین دلیل برای کابل‌های Outdoor استفاده میشه. گاهی روکش PE به تنهایی به‌عنوان روکش کابل شبکه استفاده نمیشه و غالبا به‌عنوان یک روکش اضافه و محافظتی روی روکش PVC و LSZH قرار می‌گیره.

انواع روکش کابل شبکه
تمام ویژگی‌ها و استانداردهایی که برای کابل شبکه بررسی شد در پچ کورد یا همون کابل پچ کورد هم یکسانه و در زمان خرید این ابزار هم باید این فاکتورها رو در نظر گرفت.

معرفی ارزان ترین کابل شبکه موجود در بازار

همون‌طور که قبلا هم گفتیم فاکتورهای مختلفی روی قیمت کابل لن اثرگذار هستن. به عنوان مثال در تمام برندهای خوب کابل شبکه، در یک برند مشخص بین دو کابلی که از نظر کیفیت ساخت، نوع مقاومت، نوع روکش، مغزی و داشتن تست فلوک با هم مشابه هستن و تنها نوع استاندارد اون‌ها با هم متفاوته، باید بگیم کابلی که استاندارد جدیدتر رو داره قیمت بالاتری هم داره. میشه گفت که در بین کابل‌های یک برند کابل شبکه ارزان استاندارد قدیمی‌تری داره. به‌عنوان مثال در کابل شبکه بلدن قیمت کابل شبکه Cat6 که از نوع SFTP هست نسبت به کابل شبکه Cat5e بدون شیلد و حتی شیلددار گران‌تره. یا در کابل شبکه لگراند Cat6 UTP که با دو نوع مغزی CCC و CCA تولید میشه، کابل با مغزی CCA ارزان‌تره.

در ادامه لیستی از ارزان‌ترین کابل شبکه موجود در بازار رو برای شما تهیه کردیم.

  1. کابل شبکه CAT6 بلدن SFTP CCA
  2. کابل شبکه UTP نگزنس CAT6
  3. کابل شبکه بلدن Cat5e SFTP CCA روکش PVC
  4. کابل شبکه لگراند Cat6 UTP روکش PVC
  5. کابل شبکه نگزنس Cat6 UTP CCA روکش PVC
  6. کابل شبکه بلدن Cat6 SFTP روکش PVC
  7. کابل شبکه CAT5 UTP برند بلدن

کابل‌های شبکه بالا در واقع از به صرفه ترین کابل‌های شبکه موجود در بازار محسوب میشن که علاوه بر کیفیت خوب قیمت مناسبی هم دارن.

آنچه در مورد ارزان ترین کابل های شبکه بازار گفتیم

در این مطلب سعی کردیم ابتدا فاکتورهای تاثیرگذار روی قیمت کابل شبکه رو بررسی کنیم و در انتها به معرفی 7 تا از ارزان ترین کابل‌ های شبکه در بازار بپردازیم. این کابل‌ها از برندهای بلدن و نگزنس و لگراند هستن که جزو بزرگ‌ترین برندهای تولید کابل شبکه محسوب میشن. اگر همچنان در این مورد سوالی دارید، با ما در میان بگذارید. راهنمایی شما در جهت کسب تجربه‌ای خوشایند از خرید کابل شبکه باعث افتخار و خوشحالی ماست.

سوالات متداول

چه عوملی روی قیمت کابل شبکه موثره؟

جنس مغزی، استاندارد کابل شبکه، نوع شیلد و فویل، نوع روکش

کدوم روکش کابل شبکه ارزان‌تر است؟

روکش PVC

چرا به کابل شبکه نیاز داریم؟

بهترین و ارزان‌ترین روش برای انتقال اطلاعات بین دو دستگاه توسط کابل شبکه صورت می‌گیره. پس وجودش در هر شبکه‌ای ضروریه.

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x