معرفی و بررسی

کابل شبکه Outdoor چیست ؟ – مقایسه کابل Outdoor و indoor

پاسخ با سوال کابل شبکه outdoor چیست هدف ما از نوشتن این مقاله هست اما قبل از آن باید اطلاعاتی درباره آن داشته باشید. شاید مهم‌ترین عضو از تجهیزات پسیو شبکه، کابل شبکه باشه. تجهیزاتی که در صورت اختلال، کل شبکه رو دچار مشکل می‌کنن. از طرفی شبکه‌ی بی‌سیم هم نمیتونه به تنهایی ارتباط بین تجهیزات اکتیو یا ارتباط بین شبکه‌های بزرگ و خیلی از ارتباطات گسترده‌ی دیگه رو پشتیبانی کنه. حتی در شبکه‌های کوچیک مثل گیم‌نت‌ها، کافی‌نت‌ها و… شبکه‌های سیمی کاربرد بیشتر و هزینه‌ی کمتری دارن.

اما باید بگیم که کابل شبکه هم انواع مختلفی داره و در دسته‌بندی‌های گوناگونی قرار می‌گیره. شاید تا به حال براتون پیش اومده که بپرسید تفاوت کابل outdoor و indoor در چه ویژگی‌ای هست. یکی از مقیاس‌هایی که برای مقایسه‌ی کابل شبکه در نظر گرفته میشه مقاومت اون در مقابل عوامل محیطی و خارجیه. از این لحاظ کابل‌ها رو به دو دسته‌ی Outdoor و indoor تقسیم می‌کنن. برای بررسی تفاوت این دو نوع و اینکه بدونید کابل شبکه Outdoor چیست ؟ با ما همراه باشید.

کابل شبکه Outdoor چیست؟

کاربرد کابل شبکه outdoor چیست ؟ کابل شبکه Outdoor به کابل‌هایی گفته میشه که برای استفاده در محیط‌های غیرمسقف و محافظت نشده طراحی شدن. طراحی کابل‌های اوت دور طوریه که شرایط سخت مثل نور خورشید، رطوبت، گرما و سرمای بیش از حد و بارش باران رو تحمل می‌کنن. این کابل‌ها اکثرا به‌صورت ضد آب طراحی میشن و معمولا روکش بیرونی اون‌ها از دو لایه‌ی PVC و PE ساخته میشه. روکش PE بسیار مقاوم‌تره و در دمای -55 تا 660 درجه به‌خوبی از کابل محافظت می‌کنه. کابل شبکه Outdoor ممکنه یک یا دو روکشه باشه. کابل شبکه‌ی لگراند با روکش PE برای استفاده در مکان‌هایی با رطوبت و گرمای زیاد بسیار مناسبه.

کابل‌های Outdoor که دو روکش دارن، معمولا حجم بیشتری هم دارن؛ ولی وزن زیادی ندارن. به خصوص کابل‌هایی با روکش PE بسیار سبک هستن.

کابل شبکه indoor چیست؟

کابل شبکه Indoor کابل‌ معمولی شبکه است که برای مصارف داخلی ساختمان‌ها و اماکن مسقف طراحی شده. این نوع کابل‌ها روکش اضافی ندارن و نمیشه از اون‌ها انتظار داشت که در مقابل تهدیدات و عوامل مختلف محیطی مقاومت خوبی داشته باشن. این کابل‌ها اغلب در محیط‌های مسقف و داخل ساختمان‌ها استفاده میشن و در محیط بیرونی به شدت آسیب پذیرن.

روکش کابل شبکه میزان مقاومت اون رو در مقابل آسیب‌های محیطی تعیین می‌کنه.

به‌طور کلی روکش کابل‌های شبکه indoor عمدتا به دو صورت PVC و LSZH است.

روکش‌های PVC انعطاف‌پذیری خوبی دارن، اما در زمان آتش‌‌سوزی به‌سرعت آتش رو در محیط منتقل می‌کنن. همچنین این نوع روکش‌ها مواد هالوژنی در ساختار خودشون دارن که به شدت سمیه و باعث خفگی میشه.

در مقابل، روکش‌های LSZH مقاوم‌ترن و البته قیمت کابل شبکه با روکش LSZH بالاتره. این مواد در زمان آتش‌سوزی شعله‌های آتش رو پخش نمی‌کنن و همچین گاز سمی تولید نمی‌کنن.

کابل شبکه با روکش LSZH

 کابل شبکه‌ی Cat6 یکی از مناسب‌‎ترین کابل‌های موجود در بازار ایرانه که هم به‌صورت کابل اوت دور و هم کابل‌های داخلی تولید میشه. این کابل میتونه اطلاعات رو با سرعت 1 گیگابیت بر ثانیه و با پهنای باند 250 مگاهرتز منتقل کنه.

از شرکت‌های تولیدکننده‌‌ی این کابل می‌تونیم به کابل شبکه نگزنس و بلدن که علاوه‌بر تولید کابل شبکه به تولید پچ کورد شبکه هم مشغول‌ هستند، اشاره کنیم.

کابل شبکه نگزنس

تفاوت کابل شبکه Outdoor و Indoor

تفاوت کابل معمولی با کابل اوت دور چیست؟ کابل شبکه Outdoor در مقایسه با Indoor  قطر بیشتری داره و حجیم‌تره. این حجم با توجه به جنس روکش کابل، باعث افزایش وزن کابل نمیشه. روکش کابل شبکه Outdoor در مقابل عوامل محیطی مقاومت بالاتری داره و به‌خوبی از مغزی کابل محافظت می‌کنه. این کابل معمولا با روکش PE و به رنگ سیاه دیده میشه و نسبت به کابل شبکه Indoor قیمت بالاتری هم داره. اما کابل شبکه‌ی Indoor برای مصارف سبک در محیط های مسقف و محافظت‌شده مثل رک مناسبه. چراکه هم انعطاف‌پذیری بالاتری داره و هم حجم کم و وزن پایین‌‎تری داره و این امر به دلیل عدم حضور روکش اضافی برای محافظت از این کابله. کابل‌های شبکه Indoor قیمت پایین‌تری هم نسبت به کابل‌هایOutdoor دارن. کابل شبکه‌ نگزنس در قرقره‌های 305 متری از کابل‌هاییه که در کنار کیفیت بالا، از قیمت مناسبی هم برخورداره.

تولید کننده تجهیزات پسیو باید تفاوت‌هایی که در کابل شبکه بیرونی (outdoor) و داخلی وجود داره رو به خوبی اجرا کنه تا کابل شبکه اوتدور با قرار گرفتن در برابر شرایط مختلف، مقاومت داشته باشه.

حرف آخر

در اینکه کابل‌ شبکه outdoor دوام و ماندگاری بالاتری داره شکی نیست، اما باید بدونیم که استفاده از این کابل هزینه‌ی زیادی رو به کاربران تحمیل می‌کنه. از طرفی هم کابل شبکه‌ی indoor در محیط‌هایی با رطوبت بالا، محیط‌های گرم و مکان‌هایی که در معرض اشعه‌یUV نور خورشید هستن مقاومت بسیار کمی داره. بهترین راه برای راه اندازی شبکه اینه که بعد از بررسی دقیق شبکه و شناسایی کامل مکان راه اندازی اون، تا جایی که ممکنه از کابل شبکه indoor استفاده کنیم. این کار مدیریت هزینه‌هارو در پی داره و باعث ماندگاری شبکه‌ی مورد نظر میشه.
در این مقاله سعی کردیم در مورد اینکه کابل outdoor چیست و چه تفاوتی با کابل Indoor داره رو برای شما شرح بدیم. امیدوارم این متن به دردتون بخوره. اگر سوالی دارید در کامنت بنویسید، ما در اسرع وقت جوابتون رو میدیم.

سوالات متداول

مزیت کابل شبکه indoor نسبت به outdoor چیه؟

انعطاف‌پذیری بالا، حجم کمتر و قیمت پایین‌تر

انواع روکش کابل شبکه‌ی indoor ؟

این نوع کابل معمولا با روکش‌های PVC وLSZH تولید میشه.

کاربرد روکش PE چیه؟

روکش PE یا پلی اتیلن مقاومت بسیار بالایی در مقابل عوامل محیطی داره و معمولا به همراه یکی از روکش‌های PVC و LSZH در کابل‌ها دیده میشه.

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x