معرفی و بررسی

راهنمای خرید پچ کورد

کابل شبکه یکی از مهم‌ترین تجهیزات پسیو شبکه است. برای اتصال و انتقال اطلاعات بین تجهیزات نیاز داریم از انواع مختلف کابل‌ شبکه استفاده کنیم. برای اتصال کابل به تجهیزاتی مثل سوئیچ، مودم، روتر و… به سوکت نیاز داریم که باعث اتصال راحت بین کابل و این دست از محصولات شبکه میشه. کابل شبکه از این طریق به پچ کورد تبدیل میشه، پس میشه گفت که با اتصال دو سوکت به دو سر یک کابل می‌تونیم پچ کورد تولید کنیم. امروزه کارخانه‌های تولید تجهیزات پسیو شبکه در سراسر دنیا، کابل پچ کوردهایی با متراژها و رنگ‌های مختلف تولید می‌کنن. برای خرید پچ کورد مناسب برای شبکه‌ی خودتون باید مولفه‌های زیادی رو در نظر بگیرین. با مطالعه‌ی راهنمای خرید پچ کورد، می‌تونین اطلاعات لازم رو به دست بیارین. تا آخر مقاله با ما همراه باشین.

مشخصات پچ کورد

پچ کوردها همون کابل‌های شبکه هستن که در کارخانه یا توسط فرد به دو سر اون‌ها سوکت RJ45 یا همون سوکت شبکه‌ وصل میشه. برای انتخاب یک پچ کورد مناسب باید به سرعت مورد نیاز برای انتقال اطلاعات، متراژ مورد استفاده، رنگ پچ کورد و نوع نیاز کاربر توجه کرد.

راهنمای خرید پچ کورد شبکه

در قسمت بالا به مواردی اشاره کردیم که باید برای خرید پچ کورد شبکه به اون‌ها دقت کنیم. حالا می‌خوایم هرکدوم از اون فاکتورها رو به‌صورت کامل بررسی کنیم.

سرعت، روکش و متراژ پچ کوردها

سرعت و پهنای باند پچ کوردها مثل کابل‌هاست. روند تولید کابل شبکه و پچ کورد تا قبل از برش کابل شبکه برای سوکت زدن یکسانه. بنابراین تمام ویژگی‌ها و استانداردهای این دو محصول برابره. به‌عنوان مثال، سرعت و پهنای باند کابل شبکه Cat6 و پچ کورد Cat6 به ترتیب 1 گیگابیت بر ثانیه با پهنای باند 250 مگاهرتز است. پس میشه گفت تمامی استانداردهای Cat5e، Cat6، Cat6a و Cat7 و حتی نوع مقاومت در برابر نویز (مانند UTP و SFTP) نیز در پچ کوردها وجود داره.

پچ کورد، خلاف کابل شبکه بیشتر در محیط‌های داخلی مورد استفاده قرار می‌گیره بنابراین در تولید پچ کورد به‌طور معمول از روکش‌های PVC و LSZH استفاده می‌کنن. دلیل این موضوع هم اینه که این محصولات در محیط‌های مسقف کاربرد دارن، پس به روکش‌های دو لایه PE+PVC یا PE نیازی ندارن.

متراژ پچ کورد هم بسته به برند سازنده‌ی اون متفاوته. پچ کورد لگراند در اندازه‌های 0.3، 0.5، 1، 2، 3، 5، 10، 15 و 20 متری تولید میشه. پچ کورد نگزنس هم در همین متراژ تولید میشه، با این تفاوت که اندازه‌های 15 و 20 متری نداره.

متراژهای مختلف پچ کورد

فواصل درون شبکه

پچ کوردها که همون کابل‌های شبکه هستن، باعث برقراری ارتباط بین دستگاه‌ها و تجهیزات مختلف میشن. برقراری ارتباط از طریق پچ کوردها بسیار راحت‌تر و آسان‌تر از برقراری ارتباط با کابل شبکه است. از اونجایی که کابل شبکه و پچ کورد تنها در متراژ و رنگ با هم تفاوت دارن، باید نکاتی که هنگام استفاده از کابل شبکه رعایت می‌کنیم رو در پچ کوردها هم انجام بدیم. به‌عنوان مثال اگه فاصله‌ی بین تجهیزات شبکه کمتر باشه و از پچ کوردهایی با توانایی بالاتر استفاده کنیم، میزان کارایی شبکه بالا میره.

همونطور که می‌دونیم پچ کورد همون کابل شبکه‌ای هست که دو سر اون سوکت خورده و تمامی ویژگی‌های اون همون ویژگی‌های کابل شبکه است. بنابراین برندها در تولید سوکت هم این استانداردها رو رعایت می‌کنن چون باید تمام داده‌ها و اطلاعات رو با همون سرعت و استاندارد کابل شبکه انتقال بده.

پهنای باند مورد نیاز شبکه

اینکه از چه پچ کوردی با چه نوع استانداردی (سرعت و پهنای باند) استفاده می‌کنید کاملا به نوع استاندارد، سرعت و پهنای باند تجهیزات بستگی داره. برای مثال، در صورتی که شبکه‌ی شما به پچ کوردی با پهنای باند بالا نیاز داشته باشد، بهتر است از پچ کوردهای Cat6 و بالاتر از آن استفاده کنین، اما در صورتی که نیاز شبکه‌ی شما با پهنای باند پایین‌تر هم حل می‌شود، نیازی به صرف هزینه‌ی بیشتر برای این کار نیست.

مقاومت در برابر نویز پذیری

همون‌طور که گفتیم، پچ کوردها در مدل‌های مختلفی ساخته میشن. ساختار به‌کار رفته در اون‌ها تعیین‌کننده‎‌ی میزان مقاومت پچ کوردهاست. برای خرید پچ کورد مناسب با شبکه‌، باید به میزان نویزپذیری پچ کورد و شبکه دقت کنیم. اگر شبکه‌ طوری ساخته ‌شده که کمترین میزان نویز وارد اون میشه، باید از پچ کورد UTP استفاده کنیم. اما در صورتی‌ که شبکه نویز زیادی داشته باشه، باید از پچ کورد FTP یا SFTP استفاده کنیم.

مسیر عبور پچ کورد

مسیر عبور پچ کوردها باید به گونه‌ای باشه که کمترین فشار بهشون وارد بشه. همچنین چون پچ کوردها کابل‌های رابط کاربر و پریز شبکه هستن، دسترسی به اون‌ها نباید سخت یا غیرممکن باشه.

قبل از خرید پچ کورد یک‌بار فاصله‌ی بین تجهیزات رو اندازه‌گیری کنید تا خریدی بی‌نقص داشته باشین.

استفاده از رنگ‌های مختلف پچ کوردها

پچ کوردها در رنگ‌های مختلفی تولید میشن که این موضوع، موقع نصب شبکه که تجهیزات و کاربرهای زیادی داره خیلی کاربردیه. همین‌طور باعث راحتی در عیب‌یابی شبکه میشه. مثلا تکنسین شبکه میتونه تمامی اتصالات به سوئیچ رو با یک رنگ پچ کورد و تمامی اتصال یک کاربر خاص رو با یک رنگ دیگه مشخص کنه. جالبه بدونید که پچ کورد نگزنس تنها به رنگ نارنجی تولید میشه اما پچ کوردهای شرکت‌هایی مثل امپ و بلدن در 7 رنگ مشکی، نارنجی، سبز، نارنجی، قرمز، زرد و طوسی تولید میشن.

انتخاب پچ کورد مناسب

برای انتخاب پچ کورد مناسب، باید در مرحله‌ی اول نوع و میزان نیاز شبکه رو بررسی کنین. در صورتی که شبکه به تجهیزاتی با سرعت و پهنای باند بالا نیاز نداره یا مسیر عبور پچ کوردها کمترین میزان نویز رو داره، نیازی به صرف هزینه‌ی بالاتر نیست. به همین علت داشتن اطلاعات کافی درباره‌ی پچ کوردها و همین‌طور نوع تجهیزات و محیط شما امری الزامیه.

حرف آخر

پچ کوردها پل ارتباطی بین شبکه‌ها هستن که استفاده از اون‌ها تقریبا در هر شبکه‌ای حیاتیه. این پچ کوردها انواع زیادی دارن که بسته به نیاز کاربر دسته‌بندی میشن. در این مقاله سعی کردیم راهنمای خرید پچ کورد رو به‌صورت کلی بهتون توضیح بدیم تا هنگام خرید اطلاعات کافی داشته باشین. همچنین می‌تونین سوالاتتون رو کامنت کنین تا خیلی سریع جوابتون رو بدیم.

سوالات متداول

پچ کورد چیه؟

پچ کوردها همون کابل شبکه هستن که با نصب سوکت‌های مختلف به اون‌ها، میشه با دستگاه‌های دیگه ارتباط برقرار کرد.

بهترین نوع پچ کورد شبکه کدوم‌ها هستن؟

پچ کوردهای Cat5 به بالا، از بهترین انواع پچ کورد شبکه هستن که سرعت بالایی در انتقال اطلاعات دارن.

چه برندهایی پچ کوردهای با کیفیت تولید می‌کنن؟

پچ کوردهای لگراند، نگزنس، امپ، بلدن و… .

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x